0240–592870 info@folkepersienn.se

Screenmarkiser och Markisoletter

StyRa®ZipScreen Z599

Är en utvändig rullgardin som följer fasaden. Stormsäker och med genomsikt.

Den är extra lämplig vid vindutsatta lägen. Dessutom kan StyRa® Zip Screen Z599 användas som ett extra isolerande skikt under den kalla delen på året, detta medför också att ni undviker kondens på utsidan av era fönster.

Max storlek: 4000 x 3500 mm (BxH)

StyRa® Screen S620

Är en vertikalmarkis för små & medelstora fönster. Med sin smäckra design passar den utmärkt för privatbostäder där kraftiga vindar inte påverkar nämnvärt. Önskas mer vindtålig produkt, rekommenderar vi StyRa® Zip Screen Z599

Max storlek: 2500 x 2700 mm (BxH)

StyRa® Screen S720

Är en vertikalmarkis som täcker stora glasytor. Tack vare möjligheten att seriekoppla flera enheter till en enhetlig kassett, passar den utmärkt för stora fönsterfasader. (vid mer vindutsatta lägen rekommenderar vi StyRa® Zip Screen Z599)

Max storlek:  3000 x 3000 mm (BxH)

StyRa® Markisolette M740

Är en blandning mellan vertikalmarkis och fönstermarkis. Armarna löper i aluminiumskenor på sidorna och faller ut på inställd, önskad höjd. Detta gör att produkten lämpar sig bra till höga fönsterpartier, för att undvika långa vindkänsliga fallarmar.

 

 

Drift- & Skötselråd

StyRa® Zip Screen

 

Rengöring av stativet

Stativet är av hög kvalitet och kräver inget speciellt underhåll för dess funktion. Stativet utsätts dock för smuts och föroreningar vilket bör rengöras minst en gång per år för bästa finish. Använd mjuk trasa och ljummet vatten. Använd inte högtryckstvätt eftersom det kan skada väven och elektrisk utrustning.

 

Rengöring av väv

Väven utsätts för smuts och föroreningar och bör regelbundet rengöras för bästa finish. Använd ljummet vatten och torka av med fuktig trasa. Vid kraftigare fläckar/partier kan en mild såpalösning och mjuk borste användas, skölj och torka noggrant efteråt så inget medel finns kvar på väven då det kan skada materialet. Använd ALDRIG högtryckstvätt då det kan göra stor skada på duk och elektronik.

 

Byte av väv

Stativet har en längre livslängd än vad vävarna har och därför finns möjligheten att byta vävarna. Kontakta din återförsäljare för mer information om ny väv till ditt solskydd.

 

Motorisering

En produkt som är motoriserad kan behöva justeras med åren. Se separata bruksanvisningar för motorinställningar eller kontakta din återförsäljare som levererat produkten.

 

Användning

Zip Screen är till största del motordriven och körs via fjärrkontroll, tryckknapp, smartphone eller automatik. Vänligen följ medföljande manualer för dess funktion. Zip Screen klarar mycket starka vindar men vänligen följ dessa garantigränser:

Zip Screen upp till 2800 x 2200 mm garanterar 32 m/s

Zip Screen från 2801 x 2201 mm garanterar 17 m/s

 

VARNING!

Vi rekommenderar alltid att en fackman installerar/monterar produkten. Vid byte av väv eller om en service skulle krävas rekommenderar vi alltid att en fackman utför arbetet. Kontakta därför din återförsäljare som levererat produkten.

 

VARNING!

Låt alltid en behörig elektriker göra fasta elinstallation. Skulle det misstänkas ett fel på elektriska komponenter eller kablage kontakta behörig elektriker eller fackman för bedömning och eventuell service.