0240–592870 info@folkepersienn.se

Markiser

En markis ger dig nya möjligheter att njuta av solen på ett behagligt sätt. Alla markiser har en gemensam nämnare – att fånga ljuset och ge huset en egen karaktär.

Terassmarkis

Skapar ett uterum på några sekunder, skydd för solens direkta strålar. Markisen förses med fördel med motor samt sol- och vindautomatik.

Fönstermarkis, korgmarkis, balkongmarkis

Dessa ger en behaglig värme inomhus samtidigt som den behagligt avskärmar solljuset. Markisen kan förses med motor samt sol- och vindautomatik.

StyRa® Terrassmarkis T220

är StyRas minsta terrassmarkismodell. Den lämpar sig perfekt för den lilla altanen eller balkongen. Trots sin smäckra design är den driftsäker och mycket stabil. Markistygerna är alltid av absolut högsta kvalité vad gäller vädertålighet, draghållfasthet och färgbeständighet. Profilfärger finns i vitt, grått och svart som standard.

Max storlek: 5000 x 3000 mm (BxH)

StyRa® Terrassmarkis T400-serien

Består av en serie markiser som var och en har sina specifika egenskaper, för att bäst passa in i alla miljöer. Du kan välja bland 100-tals olika markistyger av absolut högsta kvalité. Alla Profiler är i kraftig strängpressad aluminium och finns som standard i färgerna vit, grå och svart. Markisarmarnas starka fjädrar garanterar maximal dukspänning i utfällt läge.

Max storlek: Olika beroende på modell i T400-serien

StyRa® Terrassmarkis T580

Är en vidareutveckling av StyRas T400-serie. Markisen skyddas effektivt mot smuts, regn och snö av en täckande kassett och en kraftig frontprofil. Markistygerna är alltid av absolut högsta kvalité vad gäller vädertålighet, draghållfasthet och färgbeständighet. Profilfärger finns i vitt, grått och svart.
StyRa® Terrassmarkis T570 är samma som T580, men utan täckande bottenplåt. (dukröret är alltså synligt underifrån)

Max storlek: 7000 x 4000* mm (BxH)
*Vid 6000 mm bredd och uppåt är maxutfall 3500 mm.

StyRa® Terrassmarkis T720

Är den perfekta markisen för din uteplats eller balkong. Den är alltid motordriven och kan styras via din smartphone, fjärrkontroll eller automatik. När markisen inte används skyddas den i sitt inre läge av en sluten kassett, snyggt och hållbart i längden. Du har möjlighet att välja till LED-belysning i armarna för att fortsätta en härlig kväll under markisen.

Max storlek: 6000 x 3000 mm (BxH)

StyRa® Fönstermarkis F320

Är en modern klassiker. Markistygerna är alltid av absolut högsta kvalité vad gäller vädertålighet, draghållfasthet och färgbeständighet. Markisens snygga täckande kassett gör att den smälter in bra ovanför ditt fönster. Samtidigt ger kassetten ett bra skydd för tyget mot både naturlig smuts och fågelavföringar. Profilfärger finns i vitt, grått och svart som standard.

Max storlek: 3200 x 1000 mm (BxH)

StyRa® Fönstermarkis F420

För fönsterbredder upp till 7 meter. Markistygerna är alltid av absolut högsta kvalité vad gäller vädertålighet, draghållfasthet och färgbeständighet. Markisens snygga täckande kassett gör att den smälter in bra ovanför ditt fönster. Samtidigt ger kassetten ett bra skydd för tyget mot både naturlig smuts och fågelavföringar. Profilfärger finns i vitt, grått och svart som standard.

Max storlek: 7000 x 1200 mm (BxH)

StyRa® Fönstermarkis F450 & F520

Är båda utrustade med vår starkaste fallarm och kraftig frontprofil. Detta garanterar bästa möjliga funktion även till breda fönsterpartier. Markistygerna är alltid av absolut högsta kvalité vad gäller vädertålighet, draghållfasthet och färgbeständighet. Profilfärger finns i vitt, grått och svart.

Max storlek: 7000 x 1400 mm (BxH)

StyRa® Korgmarkis K200

Är en klassiker bland markismodellerna. Tack vare möjligheten att mallbocka stativet passar den även snyggt till välvda fönster. De släta fälten på tyget lämpar sig bra att trycka budskap på. Exempelvis företagslogga, restaurangnamn mm.

Max storlek: 6000 x 1600 mm (BxH)
Maxstorlekarna kan variera beroende på modell och utförande.

StyRa® Balkongmarkis B260

Ger en skön skugga på din balkong. På köpet sänker du innetemperaturen med flera grader under sommaren. Markisen spänns enkelt upp mellan golv och tak, helt utan skruvhål i fasaden. Markistygerna är alltid av absolut högsta kvalité vad gäller vädertålighet, draghållfasthet och färgbeständighet.

Max storlek: 4500 x 1200 mm (BxH)

Besök våra leverantörer för ytterligare information

 

Drift- & Skötselråd

StyRa® Fönstermarkiser: F220, F320, F420, F450 & F520

StyRa® Balkongmarkiser: B260, B560

StyRa® Terrassmarkiser: T220, T400-serien, T500-serien, T620, T720, DUO

 

Skötselanvisningar

Stativet och duken utsätts för smuts och föroreningar och skall rengöras minst en gång i kvartalet för att bibehålla sin höga finish. Detta är särskilt viktigt vid mera utsatta installationer, ex. havsnära miljöer Använd mjuk trasa och ljummet vatten. Använd inte högtryckstvätt eftersom det kan skada markisduken och ev. elektrisk utrustning etc.

 

Rengöring av markisduk

Markisduken bör rengöras regelbundet för bästa finish. För detaljerad beskrivning av rengöring av markisduken hänvisas till dess bruksanvisning.

 

Borttagning av markisens kappa (om utrustad med kappa)

Kappan är den mest utsatta delen av markisen. För att öka kappans livslängd kan den förvaras inomhus under vinterhalvåret. Lossa först frontprofilens vänstra eller högra ändskydd. Lossa därefter kappans duklås. För kappan åt sidan ut ur frontprofilen. Sätt tillbaka ändskyddet och förvara kappan inomhus.

 

Byte av markisduk

Stativet är av hög kvalitet och har en längre livslängd än markisduken. Innan du byter markisduken rekommenderas du kontakta företaget du köpte markisen av för en besiktning av stativet. De kan informera om ett dukbyte och om någon ytterligare komponent behöver bytas.

 

Motorisering (om utrustad med motor)

En produkt som är motoriserad kan behöva justeras med åren. Se separata bruksanvisningar för motorinställningar eller kontakta din återförsäljare som levererat produkten.

 

VARNING!

Låt alltid en fackman justera armarna: Armarna har mycket kraftiga fjädrar inuti armens aluminiumprofiler. Om armen lossas kan den orsaka allvarlig personskada och i värsta fall dödsfall. Armarna skall därför alltid justeras av en fackman.

 

VARNING!

Låt alltid en fackman lossa markisens gavel: Markisens gavel kan behöva lossas vid byte av växel, motor eller dukbyte. Om markisens gavel lossas utan att markisens samtliga armar är säkrade kan armarna orsaka allvarlig personskada och i värsta fall dödsfall. Markisens gavlar skall därför alltid lossas av en fackman.

 

VARNING!

Utkörning av markis: Vid fönsterputsning, målning av fasad, underhåll eller reparation av markis föreligger risk för att stege välter om markisens körs ut när arbete pågår. Ha därför som vana att alltid ha markisen infälld när arbete pågår i solskyddets närhet. Automatiken på motoriserade markiser måste stängas av för att undvika oavsiktlig manövrering. Var även uppmärksam att markisen även kan välta portabla infra – eller gasolvärmare.

 

VARNING!

Låt alltid en behörig elektriker göra fasta elinstallation. Skulle det misstänkas ett fel på elektriska komponenter eller kablage kontakta behörig elektriker eller fackman för bedömning och eventuell service.